maanantai 23. joulukuuta 2013

Seattle downtown

Heissan!

Me aloitettiin tänään aamu juoksulenkillä. Päätettiin aloittaa sitten kevyimmällä vaihtoehdolla ja mentiin juoksemaan läheiseen naapurustoon, joka oli täynnä hulluja mäkiä. Fiksua? Not! Voi olla, että huomenna ei paljoa naurata, tai ainakaan kävelytä. 

Täällä paistaa pitkästä aikaa aurinko, itseasiassa viime kerta oli tasan viikko sitten. Meikäläinen on ihan fiiliksissä jokaisesta auringonsäteestä, olen kuulemma vähän hassu. 

Lisää kuvia viime viikolta, kun oltiin käymässä keskustassa. Space Needle on päiväsaikaan melko ruma, mutta iltavalaistuksessa se näyttää melko upealta. Space Needle on 184 metriä korkea, 42 metriä leveä ja painaa huikeat 9 550 tonnia. Se rakennettiin vuonna 1962 maailmannäyttelyä varten. 


Keskustassa on tällä hetkellä upeat jouluvalaistukset ja alla oleva mielettömän iso joulukuusi. Siellä on ihana kävellä ympäriinsä ja fiilistellä ihmisiä ja ympärillä olevaa tunnelmaa. Myös joululauluja kuuluu joka toisesta kadunkulmasta.Seuraava joulukuusi löytyy Pike Place Marketin edestä. Pike Place Market on iso markkina-alue, vähän kuin Suomen kauppahallit. Sieltä löytyy tuoreita vihanneksia, kalaa, lihaa, koriste-esineitä, taidetta.. oikeastaan kaikkea mahdollista. Rapumyyjät pitävät välillä hauskoja esityksiä ja heittelevät rapuja toisilleen myymälän puolelta toiselle.


Ihan Pike Place Marketin vierestä löytyy yksi Seattlen turistinähtävyys, purkkaseinä. Se on saanut alkunsa vuonna 1993. Seinä puhdistettiin aluksi muutamaan otteeseen, mutta turhaan. Nykyään purkkien peittämä seinä on valtoimenaan ja saa päivittäin satoja uusia koristuksia. Monet pitävät purkkaseinää ällöttävänä, mutta mun mielestä siinä on jotain tosi siistiä ja taiteellista.. ainakin vähän kauempaa katsottuna.


läheltä se näyttää suunnilleenkin tältä.. 


Ostoskeskuksien taidetta.. jättimäinen pingviini patsas tehty teräksestä. Ja sen edessä onnellinen tyttö, joka sai ruusuja päivää ennen syntymäpäiväänsä.


Teillä alkaa joulun juhlinta jo ihan tuota pikaa, joten toivotan kaikille oikein ihanaa ja tunnelmallista joulua!♥ Nauttikaa perheen ja läheisten seurasta, hyvästä ruoasta ja musiikista.

Merry Christmas!

♥ Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti