sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Eat, Feel, Be Healthy!

Hellou!

Tänään ajattelin kirjoitella muutamalla sanalla omasta ruokavaliostani ja siitä, miten olen sen arkeeni löytänyt :) Alla olevissa kuvissa näkyy pitkälti ruokavalioni perusta ja siihen kuuluvat ainekset. Tottakai syön myös muutakin mitä kuvissa ei näy, mutta tätä se on pitkälti päivästä toiseen ja voin sanoa ettei kyllä yhtään kyllästytä, päin vastoin. Tunnen oloni tosi virkeäksi, energiseksi ja odotan aina innolla seuraavia syömishetkiä!


Aamiainen: jos olen kotona, syön arkisin joka aamu saman aamupalan. Siihen kuuluu annos puuroa marjoilla (auringonkukan siemeniä), kaksi kananmunan valkuaista, isokuppi vihreää teetä + lasi vettä.

Lounas: lounaan syön yleensä aina koululla. Lähes jokapäivä teen ison salaattiannoksen salaattipöydästä, ellei sitten tarjolla ole esim. kalaa/lihaa, joita voi helposti syödä salaatin kanssa. Salaattiin kuuluu aina jokin proteiinin lähde esim. kala, tonnikala, kana yms. + lasi maitoa ja ruisleipä.

Välipala: välipalana saatan syödä esimerkiksi banaanin, ruisleivän, puolikkaan avokadon yms. riippuen siitä missä olen/ mihin olen menossa. Usein juon myös lisänä kupin vihreää teetä.

Illallinen: illallisen teen yleensä aina kotona. Hyvin usein se on wokkivihanneksia kanan kanssa, munakas tai salaatti. Välillä herkuttelen ja teen itse bataattiranskalaisia ja ruishampurilaisia.

Iltapala: jokailtainen klassikko: maitorahkaa marjojen, puolikkaan banaanin/ananaksen yms. kanssa. Välillä laitan sekaan myös suklaanmakuista proteiinijauhetta, namnam. + kuppi vihreää teetä.

Näiden lisäksi, jos menen salille treenaamaan juon harjoituksen jälkeen palkkarin + paljon paljon vettä (veden kanssa mulla on kyllä vielä skarpattavaa).

Jokaisen tarvitsee tehdä kokeiluja oman ruokavalion eteen ja löytää itselle paras tapa syödä. Vaikka tämä on hyvä tapa minulle, voi se olla huono jollekin toiselle. Ja itsellänikin on vielä parannettavaa ainakin hiilihydraattien lisäämisen kanssa. Koska käyn usein salilla ja haluaisin kasvattaa vähän lihasmassaa tiedän, että pitäisi syödä enemmän hiilihydraatteja. Mulle ongelmana onkin useat ruoka-aineallergiat ja joudunkin miettimään tosi tarkkaan mitä voin suuhuni laittaa :)

Toivottavasti tästä oli apua jollekulle! Saa jakaa myös omia kokemuksia, olisi kiva tietää miten ja mitä te muut syötte :)

♥ Tiia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti