lauantai 5. huhtikuuta 2014

Jauhoton, gluteeniton pizza

Ihanaa viikonloppua kaverit!

Lauantai-illan kunniaksi ajattelin jakaa teille jauhottoman pizzapohjan ohjeen. Tämä ohje on lainattu suoraan Hanna Skytän Fuel Food reseptikirjasta. 

Ainekset:

1 pieni kukkakaali (n. 400g)
1 iso munavalkuainen
3 ½ rkl maustamatonta heraproteiinijauhetta
2 rkl tuorejuustoa
Mausteita: pippuria, suolaa, valkosipulia..

+ Haluamasi pizzatäytteet



- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
- Irrota kukkakaalista nuput ja laita ne tehosekottimeen, hienonna kukkakaalia niin, että seos jää raemaiseksi. Älä soseuta. Voit myös raastaa kukkakaalin, jos sinulla ei ole tehosekoitinta käytössä
- Kypsennä kukkakaalia mikrossa n. 6-8 minuuttia
- Anna rakeiden jäähtyä
- Sekoita kukkakaalin joukkoon muut aineet. Mausta oman makusi mukaan 

- Kaada massa leivinpaperille ja tasoita lusikalla noin ½ sentin paksuiseksi levyksi
- Paista 200 asteessa noin kymmenen minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä


- Ota pizzapohja pois uunista ja päällystä mielesi mukaisilla täytteillä


- Laita pizza vielä uuniin noin 5-15 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut ja täyte lämmennyt.


Tämä pizza on ihan superiisi tehdä ja vielä hyvänmakuinenkin. Ainut asiat mitä vielä kaipaisin olisi vähän lisää kovuutta itse pizzapohjaan. Olen tehnyt tästä muutaman erilaisen version, ensimmäisellä kerralla koitin maustettua tuorejuustoa, mutta pidin enemmän maustamattomasta. Ruohosipulin maku teki pizzasta jotenkin kummallisen. Tästä ohjeesta on helppo varioida itselle sopiva pienillä muutoksilla. Parasta on, että pizza on kokonaan jauhoton, ja siis gluteeniton.

Ilman täytteitä pizzan ravintoarvot ovat seuraavanlaiset:
259 kcal / 30 g proteiinia / 12 g hiilihydraatteja/ 7,8 g rasvaa

Nautinnollisia pizzahetkiä!
♥ Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti