maanantai 27. toukokuuta 2013

How to eat healthily at restaurants

Ravintolaan mennessä syöminen lähtee helposti niin sanotusti käsistä, tai saatat tietämättäsi syödä epäterveellisemmin kuin luuletkaan. Tässä muutama hyvä vinkki terveellisempään ravintolasyömiseen!


1. Tutki mahdollisuuksien  mukaan ravintolan ruokalista jo etukäteen. Näin sinulla on aikaa silmäillä läpi kaikki vaihtoehdot rauhassa ja teet tilausvaiheessa tietoisempia ja rauhassa harkittuja valintoja.

2. Pyri välttämään rasvassa paistettuja ja friteerattuja ruokia. Grillaus, parilointi, uunissa valmistus, höyrytys ja haudutus ovat terveellisempiä ja parempia vaihtoehtoja.

3. Varo annoskokoja! Useissa ravintoloissa annokset ovat valtavan isoja. Syö vain sen verran kuin jaksat. Jos sinulla ei ole kova nälkä, muodosta ateriasi vaikka muutamasta pienemmästä alkupalasta.

4. Juomaksi vettä tai lasillinen kuivaa valko- tai punaviiniä. Etenkin hyvän pihvin kanssa lasi punaviiniä sopii vallan mainiosti, eikä kaloreitakaan tule sadoittain. Monet alkoholijuomat; siiderit, oluet ja erilaiset drinkit sisältävät mielettömän määrän turhia kaloreita ja sokeria.

5. Monissa ravintoloissa annokset voi muodostaa omien mieltymyksien mukaan. Esimerkiksi itse vaihdan annoksen perunat aina höyrytettyihin kasviksiin tai salaattiin. Näin minulle ei tule koskaan  liian ähky olo ruokailun jälkeen.

6. Jos kaipaat jälkiruokaa, pyydä hedelmälautanen, tai jaa annos ystäväsi kanssa.

7. Kysy erilaisista vaihtoehdoista tarjoilijalta. Jos haluat jotain mitä listalta ei löydy, tai haluat vaihtaa tai jättää pois jotain aineksia annoksesta, kysy onnistuuko se. Useissa ravintoloissa ollaan näiden asioiden suhteen todella joustavia ja kysyminen on tänä päivänä ihan normaalia.

Ei ole siis hävettävää vaatia itselleen sopivia ruoka-aineita ja tehdä muutoksia annoksiin!:) Vaikka syöt terveellisesti, ei se tarkoita sitä ettetkö voisi enää käydä ravintoloissa syömässä ystäviesi kanssa.

♥ Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti