maanantai 31. maaliskuuta 2014

Treeniviikot 7 & 8

Palataanpas takaisin pariin viime viikkoon!

Treeniviikko seitsemän ei mennyt lainkaan oppikirjojen mukaisesti. Kävimme tiistaina ohjaajan kanssa läpi uutta jalkaohjelmaa ja kesken treenin sain ihan mielettömän, vihlovan päänsäryn. Tämä päänsärky alkoi myös seuraavilla treenikerroilla ja oli niin kova, että oikeasti meinasi taju lähteä. Niinpä neljän treenikerran sijasta pystyin tekemään vain kaksi. Tämä ns. jännityspäänsärky johtui siitä, että monissa liikkeissä olin jännittänyt hartioitani turhaan, kun olin yrittänyt keskittyä oikeanlaisiin tekniikoihin. Ei auttanut muu kun tilata aika hierojalle, fiksuna olisi pitänyt mennä sinne jo paljon aikaisemmin. 

Treeniviikolla kahdeksan pystyin treenaamaan, mutten ohjelman mukaan. Vältimme tekemästä mitään liikkeitä, joissa kädet nousevat hartioiden yläpuolelle, tai hartioilla olisi minkäänlaista painoa. Tämä tosiaan auttoi, eikä päänsärkyä enää tullut. Viime viikon torstaina olin hierojalla ja kuulemma melkoisessa solmussa on meikäläisen, selkä, niska ja hartiat. 


Viikonloppuna pystyin jo tekemään normaalin jalkatreenin, jossa osassa liikkeissä kannatellaan painoja niskan takana. Niska oli hieman arka, mutta päänsärky pysyi poissa. Huomenna on vuorossa rinta/selkä treeni ja vähän jännittyneenä odotan miten kroppa reagoi treeniin.Huomenna on ensimmäinen päivä huhtikuuta, joka tarkoittaa sitä, että mun viimeinen treenikuukausi alkaa. Iik! Odotan jo vähän jännittyneenä lopputuloksia. Mitä ollaan saatu kolmessa kuukaudessa aikaseksi?

Tämän päänsärkyepisodin jälkeen olen tajunnut, että mun pitäisi oikeasti panostaa tällä treenaamisella paljon enemmän kehonhuoltoon. Siksi olenkin päättänyt, että tämän viimeisen kuukauden aikana tuplaan omat kehonhultoharjoitukseni. Alan käymään enemmän joogassa, pilateksessa, body balancessa yms. ja lisäksi lisään venyttelyä kotona. Lihasten ja nivelten hyvinvointi on ihan ensisijaisen tärkeää, jotta keho palautuu ja saan treenistä kaiken mahdollisen hyödyn irti.


Toivon tosiaan, että saan treenata tämän viimeisen kuukauden kovaa ja ohjelman mukaisesti. Haluan haastaa itseäni, mutta silti olla lempeä omaa kroppaani kohtaan! Välillä treenaamisessa voi tulla pieniä esteitä ja alamäkiä, mutta järjellä, levolla ja asiantuntijoiden avustuksella voi päästä nopeastikin takaisin treenaamisen makuun ja hyvänolon tunteeseen. Ihanaa viikkoa murut!

♥ Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti