maanantai 2. syyskuuta 2013

Ask and it's given

Olenko kirjoittanut teille aikaisemmin Rhonda Byrnen kirjoista Salaisuus  ja Voima? Jos en ole, niin nyt kirjoitan. Siskoni luki Salaisuus kirjan vuosia sitten ja suositteli sen lukemista minulle, ja minähän luin. Kirja kertoo Byrnen mielenkiintoisesta ajatusmallista, jonka mukaan meidän elämäämme johdattelee vetovoiman laki. Vetovoiman lailla tarkoitetaan sitä, että samankaltaisuus vetää puoleensa. Myönteiset ajatukset siis luovat lisää myönteisiä tapahtumia ja päinvastoin. Se mitä eniten ajattelee elämässä ja mihin kiinnittää  eniten huomiota  tulee toteutumaan, ja näin ollen kaikista ajatuksista tulee totta. 

Kuulostaako utopistiselta ajatukselta?

Ehkä, mutta omasta kokemuksestani voin sanoa, että Byrne on oikeassa. Mitä enemmän tunnen kiitollisuutta pienistä asioista, sitä onnellisempi olen. Mitä enemmän mietin positiivisia ajatuksia negatiivisten sijaan, sitä onnellisempi olen. Kun haalin ympärilleni ihania, elämänmyönteisiä ihmisiä, on myös oma elämäni ihanaa, rennompaa ja mutkattomampaa. Seura tekee kaltaisekseen, niinhän sanotaan.Byrne kirjoittaa kirjassaan, että kun puhumme asioista ääneen ja alamme suunnittelemaan unelmiemme toteutumista konkreettisesti, ne myös toteutuvat. Siitä tekstin otsikkokin: pyydä niin saat. Muistatteko kun kirjoitin tänne listan unelmistani? Unelmoin matkustamisesta, uusista lakanoista, hiustenleikkuusta, rakkaudesta ja omasta kodista. Hullua kyllä, mutta kun kirjoitin nämä asiat tänne ylös, ne ovat toteutuneet. En ole leikannut hiuksiani, mutta voisin kävellä vaikka heti kampaamon ovesta sisälle, samoin voisin kävellä kauppaan ostamaan lakanat. Kaksi muuta kohtaa ovat jo toteutuneet ja oma kotikin on suunnitteilla ensi vuodeksi. Uskomatonta, mutta totta! 

Suosittelen siis kaikkia listaamaan unelmiaan ylös, kirjoittamaan asioita joista on kiitollinen ja lopettamaan sen perussuomalainen tavan "en mä mitään kuitenkaan saa" "en mä mihinkään pysty" Mehän saadaan ja pystytään! Me pystymme yllättäviin suorituksiin ja tekoihin, jos niitä vain tarpeeksi haluamme ja niihin uskomme. Ja jos aina ei mene juuri niin kuin olisimme ajatelleet, silläkin on tarkoituksensa. Uskon siihen, että everything happens for a reason. 


Omasta elämästään on turha tehdä vaikeampaa negatiivisilla ajatuksilla. Itseasiassa olen huomannut, että elämähän on oikeastaan aika helppoa ja mutkatonta. Tottakai minullakin on ongelmia, mutta en käytä aikaani niiden surkutteluun, vaan keskityn mieluummin niihin positiivisiin, kauniisiin ja tärkeisiin asioihin, joita elämässäni on. Ja niitä on paljon! Huomaat tämän, kun listaat asioita ylös. Voit vaikka kirjoittaa kiitollisuuspäiväkirjaa, johon listaat viisi asiaa joka päivä. Asioiden ei tarvitse olla mitään suuria ja mullistavia, vaan ihan pieniä arkisia juttuja.

Tänään olen kiitollinen:

- aamulenkistä ystävän kanssa

- aurinkoisesta päivästä

- arkeen paluusta

- äidin ruokaneuvoista

- omasta vapaa-ajasta

See, ei mitään maata mullistavia juttuja, mutta laittaa ajattelemaan, että mulla on asiat oikeasti ihan mielettömän hyvin. Ollaan siis kiitollisia pienen pienistä asioista ja pidetään mielemme ja toisemme positiivisina.

Life is beautiful!

♥ Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti