perjantai 6. syyskuuta 2013

Cauliflower-carrot soup

Meikäläisen viikonpäivät on ihan sekaisin. Tänään ei ainakaan ole yhtään perjantai olo, mutta kai se on uskottava, että perjantai se on ja viikonloppu on edessä, jihuu! Mulla on ollut tänään ihan uskomattoman kiva päivä! Vapaapäivän kunniaksi laitoin kellon soimaan kuudelta aamulla (hullu mikä hullu) ja polkaisin ystäväni kanssa Crossfittiin! Siellä me kirmattiin pihalla 800 metrin vetoja topit päällä kukonlaulun aikaan. Voi kuulostaa sekopäiseltä meiningiltä, mutta se oli ihan huikea startti tälle päivälle!

Treenin jälkeen kotiin syömään rauhassa aamupala ja lueskelemaan päivän uutisia. Vähän ennen puolta päivää mentiin testaamaan kesän aikana Vaasaan ilmestynyt vegeravintola Vegana.  Lounasvaihtoehtoina  oli salaatin lisäksi kukkakaali fileitä ja falafel-piirakkaa. Itse söin jälkimmäistä ja kyllä upposi. Suurin osa aineksista on luomua ja lähiruokaa, lisäksi tarjolla oli gluteeniton vaihtoehto, mikä on kiva juttu tälläselle superallergikolle. Lisäpisteet ystävällisestä palvelusta!


Ostin pitkästä aikaa kaupasta verigreippejä. Helposti turvautuu aina niihin samoihin tuttuihin ja turvallisiin ostoksiin, joten vaihtelu todellakin virkisti. Suosittelen samaa muillekin, kaupat ovat täynnä ihania hedelmiä!

Se asia mitä tänne tulin oikeasti kirjoittamaan on tämän iltaisen kukkakaali-porkkanasosekeiton ohje. Se on niin helppo tehdä ja niin mahtavan hyvän makuista, että ajattelin jakaa sen myös teille.











Keittoon tarvitset:

1 melko ison kukkakaalin
n. 800 g porkkanoita
tölkillisen kookosmaitoa
suolaa
pippuria

Huuhtele, kuori ja paloittele porkkanat

Huuhtele ja paloittele kukkakaali

Höyrytä kasvikset kattilassa

Heitä tehosekoittimeen tai muussaa sauvasekoittimella, lisää joukkoon kookosmaito ja mausteet

Lämmitä vielä hetki kattilassa hellalla

Tämä ruoka on niin superhelppo, yksinkertainen, iisi, että sen osaa oikeasti jokainen. Ja variaatioita voi tehdä vaikka minkälaisia. Myös esimerkiksi sipuli ja parsakaali sopivat mielettömän hyvin sekaan. Välillä lisään joukkoon paistettua lohta, jos haluan keitosta ruokaisamman. Ja ainiin, jos et halua keitosta tuhtia, voit lisätä joukkoon vettä haluamasi määrän. Itse tykkään, että keitto saa olla paksua ja hieman "kermaisaa".



Ihanaa viikonloppua kaikille!

♥Tiia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti