tiistai 25. helmikuuta 2014

Kirjaesittelyssä Katri Manninen - Minä Onnistun

Pidän todella paljon erilaisista hyvinvointiin liittyvästä kirjallisuudesta. Kirjaston nettisivuja selaillessani silmiini osui kirjailija Katri Mannisen teos Minä Onnistun (2010). Katri Manninen tunnetaan muun muassa yhtenä Salattujen Elämien käsikirjoittajista. Lisäksi hän on kirjoittanut ja tehnyt käsikirjoituksia moniin nuortenkirjoihin, romaaneihin, elokuviin ja tv-sarjoihin. Melkoinen monitaituri siis kyseessä.
Kuuntele kehoasi, voi paremmin

"Mielen ja kehon toimiva yhteys on avain hyvään oloon. Tyytymättömyys oman vartaloon, tuloksettomat laihdutusyritykset, omien tunteiden hautaaminen tai jatkuva alakulo voivat johtua siitä, että yhteys omaan kehoon on unohtunut. Katri Manninen opastaa kuntelemaan omaa kehoaan niin arjen keskellä kuin elämän merkittävissä tilanteissakin. Katri kertoo, kuinka hän opettelemalla tuntemaan paremmin itseään toipui masennuksestaan ja kohensi itsetuntoaan. Kirjassa käsitellään muun muassa kehonkuvaa, laihduttamista, tunteita, rakastumista, intuitiota ja sairauksia. Kirja tarjoaa konkreettisia työkaluja vahingollisten elämäntapojen muuttamiseen, oman mielen hallintaan sekä elämänlaadun parantamiseen."


Omia mietteitä kirjasta:

♥ kattavasti käsitelty eri osa-alueita

♥ helppoja ja konkreettisia ohjeita erilaisten harjoitusten tekemiseen

♥ yksinkertaisesti kirjoitettua tekstiä: helppo ja nopea lukea sekä ymmärtää

♥ Katrin omakohtaiset kokemukset: rohkeus avautua omasta elämästään ja kokemuksistaan kaikille

Pidin todella paljon siitä, että teksti oli niin helposti lähestyttävää. Asiat oli selitetty todella yksinkertaisella tasolla, joka teki lukemisesta hyvin miellyttävää ja helposti ymmärrettävää. Kirja oli jaettu selkeisiin osa-alueisiin, joten koko kirjaa ei ole pakko lukea, vaan voi valita itseään askarruttavat aiheet. Huomasin oivaltavani paljon uutta itsestäni ja omien tuntemusteni käsittelemisestä. Kirjan loppupuolella on käyty läpi erilaisia työkaluja läsnäolemiseen: muun muassa rentoutumista, meditaatiota ja visualisointia. Näistä asioista haluan vielä ehdottomasti tulevaisuudessa lukea lisää. Lisäksi kirjan lopussa oli kattava lista hyvinvointialan kirjallisuudesta, josta varmasti saa napattua seuraavan kirjavinkin!

Tässä kirjassa on varmasti jokaiselle jotakin mielenkiintoista ja se saa ehkä ajattelemaan arkeasi ja itseäsi hieman uudella, erilaisella tavalla. Suosittelen lämpimästi lukemaan :)

♥ TiiaEi kommentteja:

Lähetä kommentti